STOFF NAGEL

Twintig jaar voordat de STOFF Nagel kandelaar ooit het levenslicht zag, glinsterde een idee binnen de Nagel-familie. Ze werden diep getroffen door het recente einde van de Tweede Wereldoorlog en de herhaalde bombardementen die de nabijgelegen stad Keulen grotendeels in de as  hadden gelegd.

De vier broers Nagel werden de duisternis van de nacht in gestuurd om lege Amerikaanse patroonhulzen te verzamelen. De overvloedig aanwezige messing patroonhulzen waren uiterst geschikt voor vader Nagel om om te vormen in asbakken, vazen en kandelaars. Uiteindelijk werd een van de Nagel-zonen schilder en beeldhouwer, een ander een zilversmid maar het was Hans Nagel die het werk van zijn vader voort zette.

 Slechts 20 jaar na het einde van de oorlog ontmoette de nu 35-jarige Hans Nagel de architect en kunstenaar Werner Stoff in de designgemeenschap van Keulen.

 Nagel vertelde Stoff dat hij werd geinspireerd tijdens een skivakantie in de Alpen waarbij hij viel en de mooiste drie vingergaten in de sneeuw ontstonden. De perfecte gaten deden denken aan een kandelaar – een mooie, gebeeldhouwde en eenvoudige kandelaar met ruimte voor drie slanke kaarsjes.

De STOFF Nagel kandelaar werd met groot succes in de late jaren ’60 gelanceerd waardoor het bedrijf wereldberoemd werd. De kandelaar wordt beschouwd als een kunstwerk – een persoonlijk statement en een kneedbaar beeld klaar om de unieke creativiteit van de eigenaar te tonen.

Tot voor kort was de STOFF Nagel kandelaar niet beschikbaar in de winkels maar het Deense designbedrijf ‘STOFF Copenhagen’ heeft het iconische stuk gereanimeerd met behulp van de originele tekeningen van Nagel.

 

geen actieve series

Fleur de Lys is een officieel verkooppunt voor dit merk en voert de volledige collectie. Neem contact op met ons voor modellen die [nog] niet genoemd worden.