POTT

LIFESTYLEFOTO POTT

POTT

De wortels van de Pott-fabriek gaan meer dan 100 jaar terug. De geschiedenis begint in Solingen (Duitsland), waar Carl Hugo Pott in 1904 een werkplaats oprichtte voor de verwerking van damaststaal voor de bestekindustrie.

Zijn zoon, Carl Pott, kwam in 1932 bij het bedrijf en vestigde als briljante bestekontwerper de reputatie die Pott vandaag geniet.

In 1985 zet Hannspeter Pott het werk van zijn vader voort en vult het aan met extravagante ontwerpen van jonge kunstenaars. In 2006 neemt de familie Seibel – op zichzelf een succesvolle en ervaren producent van handgemaakt bestek – het bedrijf over. Sindsdien is Pott gevestigd in de naburige stad Mettmann.

In tegenstelling tot het moderne en elegante uiterlijk van Pott bestek, lijkt de productie van deze stukken bijna archaïsch. Voordat bestekdeel in úw hand terecht komt is het door de handen van meester-ambachtslieden gegaan die met veel toewijding en geduld elk onderdeel bewerken totdat het aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet. Productietechnieken zijn in de loop van de decennia doorgegeven en verfijnd. Smeden, aanzetten, schuren, polijsten, borstelen, slijpen en tussendoor een stap terug doen om elk detail te controleren, hierdoor krijgt elke nuance de volledige aandacht van de meester-vakman. Met een getraind oog verrichten ze precisiewerk dat doet denken aan Zwitserse horlogemakers. Dergelijk werk kan niet worden vervangen door geautomatiseerde apparatuur.

Een vork en een lepel vereisen meer dan 30 productiestappen, een mes meer dan 90. De topkwaliteit van elk Pott-stuk rechtvaardigt dit buitengewone streven.

Pott-lemmetten worden handmatig volgens een traditioneel proces in een fabriek in Solingen geproduceerd. Gemaakt van een molybdeen en vanadium-staallegering worden de bladen eerst verwarmd tot 1900 ° C en vervolgens in vorm gehamerd met een druk van twee ton. Na het uitsnijden van de basisvorm wordt het lemmet opnieuw verwarmd tot 1900 ° C. Geleidelijke afkoeling tot 175 ° C resulteert in een mes dat hard is aan de binnenkant en elastisch aan de buitenkant. Een andere cruciale stap in de meer dan 90 stappen is het speciale slijpen wat resulteert in een zeer dicht en niet-poreus oppervlak van het lemmet. Dit specifieke proces verhoogt de roestvrijheid. Het plaatsen van het lemmet in het handvat met kwartszand zorgt voor de perfecte balans van elk tafelmes. De speciale Pott micro-karteling, nauwelijks zichtbaar voor het blote oog, garandeert de beste scherpte.

Bestek

115

Series


Klik plaatjes om groter te zien

https://fleurdelys.nl/wp-content/uploads/2018/03/pott-nr25-300x300.png

https://fleurdelys.nl/wp-content/uploads/2018/03/pott-nr32-300x300.png

https://fleurdelys.nl/wp-content/uploads/2018/03/pott-nr33-300x300.png

https://fleurdelys.nl/wp-content/uploads/2018/03/pott-nr41-bonito-300x300.png

 

Fleur de Lys is een officieel verkooppunt voor dit merk en voert de volledige collectie. Neem contact op met ons voor informatie over modellen die niet [nog] genoemd worden.