Bernardaud

Het verhaal begon in 1863, toen twee industriëlen uit Limoges een fabriek opende om aan de toegenomen vraag naar porseleinen serviesgoedservices te voldoen en hun product via de nieuw aangelegde spoorlijn naar de markt te brengen. In de fabriek onderscheidde een leerling met de naam Léonard Bernardaud zich van de anderen.

Twintig jaar later werd hij gepromoveerd tot verkoopleider en de oprichters maakten van hem partner. In 1979 vroeg Pierre Bernardaud zijn zoon Michel of hij in het bedrijf wilde werken en zou helpen het merk wereldwijd te ontwikkelen.

Michel Bernardaud, erfgenaam van vijf generaties porseleinfabrikanten, nam het over in 1994. Hij is doorgegaan met moderniseren en zorgde ervoor dat zeldzame technieken zoals de kostbare incrustationtechniek nog steeds worden gebruikt voor speciale bestellingen. Zijn doel was om het bedrijf, een van de laatste in handen van de oprichters, te laten groeien terwijl het de doelstellingen van zijn voorgangers bestendigde: waardevolle technische vaardigheden behouden maar ook innovatie en creativiteit blijven aanmoedigen.

Bernardaud

Bernardaud – Aboro

...
bekijk deze serie

Voeg een artikel toe

Selecteer een artikel Hoeveel

Scroll naar boven